Pivovarsko-sladařské dny v Brně
Za účasti hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška začaly dnes na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně 24. Pivovarsko-sladařské dny.
Hejtman Hašek při setkání odborníků a vědeckých pracovníků z oblasti sladovnictví a pivovarství zdůraznil, že i když je jižní Morava především vinařský kraj, dovedou si její obyvatelé vážit také dobrého piva. „Pivovarství a sladařství jako vědní obory mají v naší zemi tradici, sahající až do 18. století. Na jejím začátku stál sládek František Ondřej Poupě, který působil právě v Brně,“ uvedl hejtman Hašek, který také připomněl, že mezi letos oceněnými výrobky v soutěži Regionální potravina a Zlatá chuť jižní Moravy bylo i speciální světlé nefiltrované pivo s přídavkem medu Kvasar ze Sentic.


