foto 1 foto 2

Porota volila Regionální potraviny jihu Moravy

Více než stovku nejrůznějších potravinářských výrobků a pochutin – od pečiva, přes moučníky, nápoje až například po uzeniny – ohodnotily dnes degustační komise, které se v rámci udělování certifikátů „Regionální potravina“ sešly na akademické půdě brněnské Mendelovy univerzity. V hodnotitelské komisi zasedl též zástupce Jihomoravského kraje - náměstek hejtmana Ivo Polák.

Do letošního ročníku soutěže se mohli zájemci se svými produkty přihlásit v těchto kategoriích: masné výrobky tepelně opracované (včetně uzených mas), masné výrobky trvanlivé, sýry včetně tvarohu, mléčné výrobky ostatní, pekařské výrobky (včetně těstovin), cukrářské výrobky (včetně cukrovinek), alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína), ovoce a zelenina a ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

Celostátní soutěž s názvem „Regionální potravina“ v Jihomoravském kraji organizuje Regionální agrární komora Jihomoravského kraje. Cílem soutěže je podpořit regionální malé a střední potravinářské provozy a představit laické i odborné veřejnosti kvalitní potravinářské výrobky prezentující Jihomoravský kraj. Značka „Regionální potravina“ má sloužit spotřebitelům a odběratelům k lepší orientaci při identifikaci kvalitních a typických regionálních produktů.
foto JMKfoto JMKfoto JMKfoto JMKfoto JMKfoto JMK